Hvad er 4. Generations kunstgræs?

4G eller 4. Generation er den nyeste teknologi inden for kunstgræs og er en af de primære årsager til at vi er gået ind i kunstgræs-branchen. Kunstgræs fra 4. Generation kommer nemlig med den helt klare fordel, at det overhovedet ikke skal vedligeholdes. Udover at være vedligeholdelsesfri, er der med 4. Generation skabt en ny fantastisk flot, slidstærk og naturtro kunstgræs som egner sig super godt til legepladser, tagterrasser og byområder. Se eksempelvis den naturtro og ekstra bløde Parkland 30.

Med 4. Generation er der ligeledes blevet udviklet kunstgræs, med så høje spilleegenskaber, at det næsten kan benyttes som professionel stadiongræs, men som på nuværende tidspunkt er en idéel løsning til multibaner. Se eksempelvis den ekstrem slidstærke Overtuftning der kommer med ekstra mange syninger og som selvfølgelig også er vedligeholdelsesfri.

4. generation kunstgræs er udviklet således at det ingen infill kræver og det er den helt store forskel set i forhold til tidligere generationer.

Flere generationer af kunstgræs

1. Generation: Er defineret som typen uden infill. Kunstgræs fra 1. Generation var nærmest et slags filttæpper og kan altså ikke sammenlignes med 4. Generation kunstgræs man ser i dag.  

2. Generation: Er defineret som kunstgræs hvor der benyttes sand som infill materiale. Den benyttes stadig i høj grad til multibaner samt på legepladser.

3. Generation: Er defineret som kunstgræs med sand og gummigranulat som infill materiale. I dag er det  dog også muligt at få naturlige infill produkter som alternativ til gummigranulat. Kunstgræs fra 3. Generation benyttes blandt andet på idrætsanlæg, fodboldbaner eller andre områder hvor der stilles høje krav til spilleegenskaber. Her findes også kunstgræs certificeret af FIFA, eksempelvis Italgreen 52 XT DMD.

Prisen for 4. Generation kunstgræs

Prisen afhænger meget af det enkelte projekt og hvilket produkt der vælges. Benyttes 4. Generation kunstgræs vil etableringsomkostninger være dyrere af af den simple årsag, at produktet er dyrere at fremstille. Men ser man på vedligeholdelsesomkostninger i forhold til tidligere generationer, vil det efter en relativ kort periode, være en billigere investering at benytte kunstgræs fra 4. generation da det som nævnt, ingen vedligeholdelse kræver.

Her kan du blive klogere på priserne på kunstgræs.

Brug for vejledning?

Du kan købe kunstgræs direkte i webshoppen, men har du brug for vejledning, eller et uforpligtende tilbud på installation af kunstgræs, så kontakt os endelig på info@klingenberg-kunstgraes.dk eller ring på 46 15 20 14.